Najdete nás i na FACEBOOKU

sobota 1. června 2013

NEREZOVÉ MADLO NEBO DŘEVĚNÉ MADLO

Rozhodnutí, zda vybereme dřevěné madlo nebo nerezové madlo, je potřeba rozmyslet co nejdříve.
Oba typy madel se prodávají jak v provedení hranaté madlo, tak kulaté madlo.                                          
 Nerezové madlo madlo vypadá samozřejmě hezky osazené na nerezovém sloupku nebo na nerezovém úchytu do zdi, ale jeho připevnění k nerezovému sloupku nebo krčku madla na stěnu je samozřejmě obtížnější.       
              Nerezové madlo se musí správně změřit, předvrtat a poté udělat závit, takže pro nezkušeného kutila je to spíše práce k zlosti, protože nerezové madlo je tvrdý materiál na provrtání a krácení nerezového madla na místě je věc bez potřebných nástrojů dosti náročná.
             Hlavní nevýhoda nerezového madla je, že po jeho použití na něm vždy zůstavájí stopy naší ruky. Pokud madlo neudržujeme čištěním, otisky ruky budou na madlu postupně černat, což určitě nebude vypadat hezky.
 Další nevýhodu spatřuji v tom, že do ruky berete kov, který je samozřejmě chladnější než dřevěné madlo.
             Dřevěné madlo se rozhodně snáze uchytí na nerezový úchyt, v mnoha případech není nutné ani dřevěné madlo předvrtávat. Madlo je též možné lépe zkrátit na místě, např. pokosovou pilou. Na konce madla lze použít koncovku madla . Dřevěné madlo je rovněž teplejší, a proto příjemnější do ruky.
              Nevýhodou mohou být kazy dřeva, které ovšem k dřevu patří. Pokud je madlo delší než 2m, často se stává, že madlo již není zcela rovné, nicméně po uchycení se madlo vždy srovná.


2 komentáře:

  1. taková zábradlí by se mi líbila k dřevěným schodům, jen k tomu najít i řešeni na druhou stranu. Přeci jen nechci doma dřevěné schody bez vnějšího zábradlí.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, madlo na stěnu není problém udělat z obou stran schodiště, pokud je v uzavřeném prostoru. Může se udělat i zábradlí s madlem na dřevěné schody. Pro posouzení mi pošlete fotku a orientační rozměry na email : info@pouzdra-zabradli.cz.
    S pozdravem Jelínek

    OdpovědětVymazat